Θεραπεία στο σπίτι

Η σύγχρονη ιατρική αποτελεί ένα από τα θαύματα της εποχής μας. Παρόλο που πολλοί άνθρωποι στρέφονται στα φυσικά γιατροσόφια ελπίζοντας πως έτσι θα ανακουφίσουν τα συμπτώματα και θα βελτιώσουν τη συνολική φυσική τους κατάσταση, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι, όταν προσβληθούμε από μία ασθένεια, έχει καίρια σημασία να συμβουλευθούμε έναν έμπειρο επαγγελματία υγείας.

Το κοινό κρυολόγημα προκαλείται από ιούς και συνήθη συνταγογραφούμενα φάρμακα όπως τα αντιβιοτικά δεν έχουν καμία απολύτως επίδραση στους ιούς, παρά μόνο σε συγκεκριμένες βακτηριακές λοιμώξεις. Αυτός είναι ο λόγος που τα άτομα που προσβάλλονται από κρυολόγημα συχνά επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν σπιτικά γιατροσόφια για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος. Εάν ωστόσο ανησυχείτε για την ασθένεια που εμφανίζετε εσείς ή το παιδί σας, είναι καίριας σημασίας να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή.

Θεραπεία με τα σπιτικά γιατροσόφια

Για το κοινό κρυολόγημα, συστήνονται πολλές διαφορετικές θεραπείες για την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Κάποιοι άνθρωποι ισχυρίζονται πως τα ροφήματα με μέλι και λεμόνι θα απαλύνουν τον πονόλαιμο ή τον ερεθιστικό βήχα. Άλλοι λένε πως το έλαιο του ευκάλυπτου μπορεί να ανοίξει τους αποφραγμένους παραρρίνιους κόλπους και η εισπνοή του ατμού του μπορεί να βοηθήσει με τις λοιμώξεις του θώρακα.

Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται επίσης πως υπάρχουν ορισμένα προληπτικά μέτρα τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα κρυολογήματα εξαρχής. Οι συστάσεις περιλαμβάνουν την κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών, την κατανάλωση σκόρδου στη διατροφή σας και την κατανάλωση ροφημάτων από βότανα αντί καφεϊνούχων.

Μερικοί άνθρωποι θεωρούν τα ζεστά επιθέματα ή την ήπια άσκηση, όπως οι διατάσεις και η γιόγκα, ως αποτελεσματικά σπιτικά γιατροσόφια για την ανακούφιση του πόνου της πλάτης.

Άλλες θεραπείες

Παρόλο που η θεραπεία στο σπίτι είναι ένας στόχος που επικροτείται, τα φυσικά σπιτικά γιατροσόφια μπορεί να μην προσφέρουν την αποδεδειγμένα γρήγορη και αποτελεσματική ανακούφιση που έχετε ανάγκη. Εάν πλησιάζει η ημερομηνία ενός σημαντικού κοινωνικού γεγονότος και χρειάζεστε γρήγορη ανακούφιση του πόνου, μπορεί να χρειαστεί να στραφείτε σε ένα σύγχρονο φάρμακο για την ανακούφιση του πόνου, όπως η ιβουπροφαίνη. Το Brufen®, το οποίο περιέχει ιβουπροφαίνη, ενδείκνυται για την ανακούφιση διαφόρων τύπων πόνου και βοηθά, επίσης, στη μείωση της φλεγμονής.

Το Brufen® ενδείκνυται για τη συμπωματική ανακούφιση:

  • Άλγους και φλεγμονής που σχετίζεται με εκφυλιστικές παθήσεις των αρθρώσεων
  • Ηπίας έως μέτριας βαρύτητας άλγους (κεφαλαλγία, μυοσκελετικό άλγος, οδοντικό άλγος, δυσμηνόρροια)
  • Πυρετού

Θεραπείες για το κρυολόγημα και τη γρίπη

Συγκριτικά με τα σχετικά ήπια συμπτώματα ενός κοινού κρυολογήματος, η γρίπη είναι μία σοβαρότερη ασθένεια κατά την οποία ο ασθενής αισθάνεται πολύ άσχημα και μπορεί να είναι άρρωστος για αρκετές ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα

Ιβουπροφαίνη

Η ιβουπροφαίνη είναι ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο, το οποίο ενδείκνυται για τον πόνο. Είναι διαθέσιμη σε μορφή δισκίων.

Διαβάστε περισσότερα