Χρήση της ιβουπροφαίνης για τη βραχυχρόνια θεραπεία του οξέος πόνου

Η ιβουπροφαίνη είναι ένα από τα πιο συνήθη φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή για την αποτελεσματική ανακούφιση του πόνου.

Είτε είστε γυναίκα με ευαισθησία σε πόνους περιόδου, είτε ένας ενθουσιώδης παίκτης ποδοσφαίρου με επώδυνο τραυματισμό, είναι πολύ πιθανό να έχετε ήδη συναντήσει την ιβουπροφαίνη ως θεραπευτική επιλογή σε κάποια περίσταση. Η ιβουπροφαίνη διατίθεται με διάφορες εμπορικές ονομασίες από τις οποίες το Brufen® αποτελεί την πρωτότυπη εμπορική ονομασία. Η ιβουπροφαίνη διατίθεται επίσης σε διάφορα γενόσημα προϊόντα και σε διαφορετικές περιεκτικότητες και μορφές. Η ιβουπροφαίνη πιθανότατα δρα αναστέλλοντας τη σύνθεση των προσταγλανδινών. Τα χαμηλότερα επίπεδα των προσταγλανδινών στον οργανισμό οδηγούν αντίστοιχα σε χαμηλότερα επίπεδα πόνου και φλεγμονής1.

Συνήθεις χρήσεις της ιβουπροφαίνης

Η ιβουπροφαίνη ενδείκνυται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συμπτωματική ανακούφιση:

  • Άλγους και φλεγμονής που σχετίζεται με εκφυλιστικές παθήσεις των αρθρώσεων
  • Ηπίας έως μέτριας βαρύτητας άλγους (κεφαλαλγία, μυοσκελετικό άλγος, οδοντικό άλγος, δυσμηνόρροια)
  • Πυρετού

Δοσολογία και μακροχρόνια χρήση της ιβουπροφαίνης

Εάν πάσχετε από κάποια ασθένεια ή τραυματισμό, θα γνωρίζετε από πρώτο χέρι πως τα αποτελέσματα του πόνου και της φλεγμονής μπορούν να αποσυντονίσουν έντονα και να σας εμποδίσουν να απολαύσετε ακόμη και τις πιο απλές χαρές της καθημερινής ζωής. Η χρήση μέτρων για την αντιμετώπιση του πόνου, δηλαδή φαρμάκων όπως το Brufen®, μπορεί να είναι μία λύση για τη διαχείριση της δυσφορίας που προκαλεί η πάθησή σας και για να αισθάνεστε όσο καλύτερα γίνεται μέχρι να αναρρώσει το σώμα σας.

Η ιβουπροφαίνη είναι ίσως το φάρμακο στο οποίο θα στραφείτε για τον πόνο στην πλάτη σας ή εάν εμφανίσετε ξαφνικά πυρετό. Εάν έχετε απορίες για τη δοσολογία, θα βρείτε όλες σχεδόν τις οδηγίες που χρειάζεστε στο φύλλο οδηγιών χρήσης που περιέχεται στη συσκευασία του φαρμάκου. Εάν έχετε αμφιβολίες, συζητήστε με τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί για το αν η ιβουπροφαίνη αποτελεί το καλύτερο φάρμακο για τη συγκεκριμένη σας πάθηση.

Ελεγμένο από: Ιατρικό τμήμα Mylan

Ημερομηνία αναθεώρησης: 2019-07-24

Πόνος διαφόρων μορφών.

Οι διάφορες μορφές πόνου αποτελούν μέρος της ζωής. Όταν όμως ο πόνος είναι τόσο έντονος που δε σας αφήνει να απολαύσετε τη ζωή, είναι η στιγμή να αναζητήσετε βοήθεια. Η ιβουπροφαίνη είναι ένα συχνά χρησιμοποιούμενο φάρμακο για τον πόνο ήπιας έως μέτριας έντασης.

Διαβάστε περισσότερα